Това е международно известна марка, с верига от ресторанти, присъстващи в 12 страни. Специализира в тайландска кралска кухня – богата и екзотична комбинация от аромати, създадени някога изключително за Кралския дворец. Става популярен поради глобалното разпространение на тайландската кухня. Ресторантът и училището за готвене Blue Elephant отворят врати в Банкок през 2002 г., последвано през 2010 г. от клона в Пукет.
Blue Elephant Phuket се помещава в красиво китайско-португалско имение, разположено в буйна градина в Стария град на Пукет. Сградата, известна като Пра Питак Чинпрача, е била резиденция на губернатора. Колониален архитектурен паметник, реставриран, с изискана, разкошна атмосфера, с аристократичен привкус.
Менюто се състои от класически тайландски ястия с първокласни съставки, плюс специални перанакански ястия, разработени в партньорство с асоциацията на Перанакан и университета Раджабхат.
Интерес за туристите предизвикват готварските часове, организирани от Blue Elephant, които започват с посещения на местния пазар.
Лейди готвач зад концепцията
Успехът на Blue Elephant се дължи на Ноорор Сомани Степе. Тя е вдъхновението и душата на мястото, постоянно работеща като международен посланик на тайландската кухня и култура. През 1980 г. готвачката Ноорор се жени за белгийски търговец на произведения на изкуството, Karl Steppe, който също беше встрастен по тайландската кухня. Те откриха първия ресторант Blue Elephant в Брюксел, пионер в Европа.
През годините Blue Elephant се разширява, като страстно популяризира чудесата на тайландската кухня и нейните специфични съставки, разработвайки широка гама от продукти и услуги, предлагайки 360° тайландски кулинарен опит. От кетъринг до консултиране, от производство до износ. Първокласните тайландски съставки и рецепти на Chef Nooror вече се предлагат в 38 страни на 5 континента.
Къде да намерите ресторанта:
https://www.blueelephant.com/phuket/
Адрес: 96 Krabi, Tambon Talat Nuea, Mueang Phuket District, Пукет 83000, Тайланд
снимка корица: ©MaxPixel