Пад тай често се смята за национална тайландска храна. Въпреки това той е известен от едва 50-75 години. Всъщност pad thai е тайландското „бързо хранене“
Кориандър, чили, галангал, лимонена трева, тайландски босилек, кафир или листа от куркума са съставки, които са съществена част от тайландската кухня. Използвани в комбинация, те помагат да се постигне баланс на четирите основни вкуса: солено, кисело, люто и сладко. Освен това всички тези подправки имат силата да стимулират имунитета и да се борят с болестите. Не напразно тайландската кухня се смята за една от най-здравословните и изискани в света.
Тайландските подправки и съставки започнаха да се срещат също и в България. В началото може да е малко предизвикателство да повторите традиционна тайландска рецепта, но след това ще станете добри в приготвянето на супи, салати и нудли. Опитайте!
Пад тай често се смята за национална тайландска храна. Въпреки това той е известен от едва 50-75 години. Всъщност pad thai е тайландското „бързо хранене“
Тайландската зелена салата от папая, която в Тайланд е известна като “сом там”, е едно от най-разпространените и най-често консумираните ястия в страната.
Tom kha gai (пилешка супа с кокосово мляко) е едно от най-известните тайландски ястия
Сатай от говеждо месо, както е известно в Тайланд, е едно от онези ястия, които могат да бъдат ваши любими
Као пад, тайландският пържен ориз, е много популярно ястие в Тайланд и се предлага в почти всеки ресторант
Пилето с кашу е едно от класическите ястия в Азия, а тайландският вариант е един от най-вкусните!
Тайландските рибни кюфтета (или тод мун пла) са ароматни и страхотно вкусни. Класическа тайландска улична храна и любимо предястие за повечето гости на тайландския ресторант.
Салата от говеждо месо, юм нуа на тайландски, е салата с интензивни аромати на цитрусови плодове, лимонова трева, мента и кориандър.
Според тайландското си име – Kluai Buad Chee, това е един от най-простите тайландски десерти, които можете да приготвите.