Шест порции, поднесени като произведения на изкуството, събрали местните вкусове и подправки с щипка техника на приготовление в стила на уличната тайландска храна.
Началото бе дадено с топка от тофу къри, поднесена с нудли и конфитюр от турнепс (кореноплодно растение, прилично на ряпа, което вирее при топъл климат).
Следващата картина в чиния бе отредена за салата от скариди в стил Пукет с хрупкави нудли, съчетана с бяло сухо вино от Италия, въпреки че и в Тайланд са започнали да засаждат лозя и да произвеждат вино.
Порция руладини, сервирани с консоме от галангал (растение от рода на джинджифила) в китайски стил с пюре от зелен фасул, песто от корен на зелен черен пипер и оризов крекер, бяха съпроводени от чаша бяло испанско вино.
Кърито от крехка и хрупкава телешка буза, къкрило дълго на слаб огън в кокосово мляко, е знаково за шеф Тим. Гарнитурата му беше от бейби бок чой (миниатюрно китайско зеле) и варен на пара жасминов ориз. Тук във вината се намеси тайландското лозарство с куве Сиам руж от Долината на мусоните.
Кокосовата торта с чипс от таро с мус от тиква и сорбе от сладка царевица се оказа, че върви с цяла палитра от добавки и човек се чуди какво да избере – местен ром, студено кафе с ликьор от манго или от кафе, битер кокос или пяна от лепкав ориз с манго.
Накрая двете шеф-готвачки излязоха от кухнята, за да оберат овациите на щастливите и доволни гости и да се снимат с тях.