Двама шеф-готвачи в хармонична надпревара в хотел JW Marriot Као Лак

Двама шеф-готвачи в хармонична надпревара в хотел JW Marriot Као Лак

Шеф-готвачите Са и Тим съчетаха дамските си енергии в подготовката на общо вечерно меню „Вдъхновено от жените“, сервирано в хотел JW Marriot Као Лак, недалеч от многолюдния курорт Пукет.

Шест порции, поднесени като произведения на изкуството, събрали местните вкусове и подправки с щипка техника на приготовление в стила на уличната тайландска храна.

Началото бе дадено с топка от тофу къри, поднесена с нудли и конфитюр от турнепс (кореноплодно растение, прилично на ряпа, което вирее при топъл климат).  

Следващата картина в чиния бе отредена за салата от скариди в стил Пукет с хрупкави нудли, съчетана с бяло сухо вино от Италия, въпреки че и в Тайланд са започнали да засаждат лозя и да произвеждат вино.

Двама шеф-готвачи в хармонична надпревара в хотел JW Marriot Као Лак

Порция руладини, сервирани с консоме от галангал (растение от рода на джинджифила) в китайски стил с пюре от зелен фасул, песто от корен на зелен черен пипер и оризов крекер, бяха съпроводени от чаша бяло испанско вино.

Кърито от крехка и хрупкава телешка буза, къкрило дълго на слаб огън в кокосово мляко, е знаково за шеф Тим. Гарнитурата му беше от бейби бок чой (миниатюрно китайско зеле) и варен на пара жасминов ориз. Тук във вината се намеси тайландското лозарство с куве Сиам руж  от Долината на мусоните.

Двама шеф-готвачи в хармонична надпревара в хотел JW Marriot Као Лак

Кокосовата торта с чипс от таро с мус от тиква и сорбе от сладка царевица се оказа, че върви с цяла палитра от добавки и човек се чуди какво да избере – местен ром, студено кафе с ликьор от манго или от кафе, битер кокос или пяна от лепкав ориз с манго.

Сорбе от сладка царевица

Финалната точка бе сложена със снак в стил Пукет с местна чубрица.

Двама шеф-готвачи в хармонична надпревара в хотел JW Marriot Као Лак

Накрая двете шеф-готвачки излязоха от кухнята, за да оберат овациите на щастливите и доволни гости и да се снимат с тях.